Officieel: MINI John Cooper Works GP Concept (2017)

Officieel: MINI John Cooper Works GP Concept (2017)MINI hint op het Autosalon van Frankfurt (opnieuw) naar een snelle variant die zich boven die speelse John Cooper Works modellen zal positioneren.

Elke MINI Cooper bezit van nature een speelse inborst en een dynamisch weggedrag, wie het hoger in het gamma gaat zoeken bij de S en JCW uitvoeringen kan zich dagdagelijks behoorlijk amuseren zonder (al te groot) risico voor lief en leed. Met een conceptmodel laat MINI weten dat ze opnieuw werk willen maken van Works GP uitvoering, toch wanneer de publieke opinie enthousiast reageert bij de presentatie in Frankfurt.

De gloednieuwe John Cooper Works GP Concept eer de successen van MINI in de Monte Carlo rally exact vijftig jaar geleden, in een recent verleden kregen we ook al een soortgelijke John Cooper Works GP (2012) en MINI Cooper S with John Cooper Works GP Kit (2006). Beide special editions waren overigens gelimiteerd tot elk 2.000 exemplaren.

In conceptvorm draait het op alle vlakken omtrent sportiviteit, dynamiek en prestaties. Dat zien we terug in de behoorlijk agressieve vormgeving met scherpe voorbumpers, lichtgewicht 19″ velgen, luchthappers, grote spoiler en centraal geplaatste dubbele uitlaat achteraan. Futuristische Curbside Red accenten maken het geheel af! Binnenin zien we een gestript geheel dat zo uit de racerij kon geplukt zijn, het aankomende productiemodel zal vermoedelijk iets meer de huidige MINI Cooper benaderen..

Omtrent prestatiecijfers of technische details blijft het nog behoorlijk stil in Oxford / München, naar alle waarschijnlijkheid zit er een 2.0-liter benzinemotor in het vooronder met minimaal 220 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...