Officieel: Porsche 911 GT2 RS (2017)

Officieel: Porsche 911 (991) GT2 RS (2017)Na een lange mediacampagne presenteert Porsche (eindelijk) de 911 (991) GT2 RS in vol ornaat, per direct de snelste én krachtigste 911 die ooit gebouwd werd!

Na de spyshots, de geruchten en de lancering op de E3 gamesbeurs stelde Porsche op de recentste Goodwood Festival of Speed de krachtigste Negenelf voor, de GT2 RS! Normaliter moet die volgen op een reguliere GT2 zoals bij zijn voorganger maar dat is hier dus niet het geval, de sportwagenbouwer uit Stuttgart gaat direct voor de topversie.

De nieuwe 911 (991) GT2 RS gaat verder op de technische basis van de Turbo S maar krijgt maar liefst 700 pk en 750 Nm mee die hier allemaal naar de achteras vloeien!! In slechts 2,8 seconden kan je jezelf in optimale omstandigheden naar 100 km/u katapulteren en bij 340 km/u bereik je de topsnelheid. Zelf schakelen zit er ook hier niet meer bij, de zeventraps PDK doet dat op een zeer efficiënte manier voor jou.

Op het circuit moet deze GT2 RS zijn mannetje kunnen staan dankzij een scherp rijgedrag en enkele handige hulpmiddelen zoals achterwielsturing, waterkoeling voor de flat six, Ultra High Performance rubber rondom, keramische remschijven en heel veel koolstofvezel waardoor het gewicht binnen de perken blijft. Wie nog méér wil besparen kan opteren voor de Weissach Package waarmee je – zoals bij de 918 Spyder – nog eens 30 kg minder op de weegschaal legt dankzij het gebruik van veel carbon, titanium en magnesium.

Voor de interieurafwerking ben je aangewezen op alcantara, leder en koolstofvezel. Met de Porsche Communication Management heb je moderne gadgets ter beschikking terwijl de diehard GT2 RS rijder ongetwijfeld meer heeft aan de Porsche Track Precision app. Daarmee kan je op je smartphone je circuitgegevens uitlezen en analyseren waar je nog wat harder kan.. Op de fabelachtige Nurburgring zou deze snelle Porker een rondetijd van minder dan 7 minuten neerzetten, kwestie van het prestatiepotentieel nogmaals te benadrukken!

Slechts 1.000 exemplaren van de Porsche 911 (991) GT2 RS zullen er gebouwd worden, begin 2018 moeten de eerste exemplaren geleverd worden aan de gelukkige eigenaars. Wie een 918 Spyder in zijn bezit heeft krijgt voorrang om een bestelbon te tekenen, daarmee zijn er dus nog slechts een handvol GT2 RS’en beschikbaar voor Jan Modaal. Snel contact opnemen met je Belgische Porsche Centre is dus de boodschap mocht die 291.706 euro (vanafprijs) geen probleem vormen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...