Preview: Porsche 911 (991) GT2 RS (2017)

Preview: Porsche 911 (991) GT2 RS (2017)De ontwikkeling van de Porsche 911 (991) GT2 RS – de snelste en duurste 991! – is bijna klaar!

Enkele vooraanstaanden journalisten mochten al even plaatsnemen in een prototype van de aankomende Porsche 991 GT2 RS die op weg is om alle records te breken. Niet enkel zal hij de snelste, krachtigste en duurste 911 zijn, ook qua prestaties zal hij vermoedelijk menig records breken.

In tegenstelling tot zijn voorganger komt er van de 991 generatie geen reguliere GT2, op het aanstaande Autosalon van Frankfurt krijgen we normaliter per direct de GT2 RS in vol ornaat te zien. Slechts 1.000 exemplaren zouden er geproduceerd worden en om nu nog een plaatsje op die gegeerde lijst te bemachtigen zal je hemel en aarde moeten bewegen.. Begin 2018 zouden de eerste GT2 RS’en geleverd worden, net wanneer Zuffenhausen zich klaarmaakt voor de lancering van de nieuwe 992 generatie!

Daarmee heeft de GT2 RS dus alweer de eer om de zwanenzang editie te zijn van een 911 reeks. Motorisch zal de 3.8-liter zescilinder uit de Turbo S overgenomen worden al krijgt deze 700 pk en 750 Nm. Dit in combinatie met achterwielaandrijving (!!) en de PDK automaat. De 0-100 sprint moet hiermee voorbij zijn in minder dan drie tellen, na negen seconden zit je aan 200 km/u. Met het optionele Weissach Package krijg je nog een klein dieet (-30 kg) voor diegene die voornamelijk op het circuit zullen vertoeven met hun GT2 RS.

Officiële details van Porsche omtrent deze veelbelovende GT2 RS volgen ongetwijfeld naar aanloop van het Autosalon van Frankfurt in september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...