Spyshots: Porsche 991 GT2 (2017)

Spyshots: Porsche 911 991 GT2 (2017)Recentelijk bracht Porsche een 991 GT3 RS, 991 Turbo S mk2 en 991 R naar buiten maar het ziet er naar uit dat de aankomende aanstormende 991 GT2 zich tot dé koning zal mogen kronen! Brace yourself..

Met een bijzonder breed gamma kan je voor elke bezigheid een Negenelf op de kop tikken bij een van de negen Porsche Centre’s in ons land, maar je bent eraan voor de moeite als je zo’n speciale edities wilt zoals een 991 GT3 RS of 991 R. Recentelijk doken er wel prototypes op van een nieuw topmodel dat in de maak zou zijn, vermoedelijk hebben we hier te maken met de 991 GT2!

Deze zal zoals zijn voorganger, de 997 GT2, gebaseerd zijn op de krachtigste 991 Turbo uitvoering maar dan met een stevige brok extra vermogen (600 pk?) én zuivere achterwielaandrijving in de plaats van de veilige en functionele vierwielaandrijving. De reusachtige spoiler achteraan moet voor de nodige downforce zorgen, extra verluchtingsgaten zijn broodnodige om de 4.0-liter grote zescilinder van genoeg koeling te voorzien.

Daarmee wordt per direct duidelijk dat een GT2 niet voor iedereen weggelegd zal zijn, de Widowmaker bijnaam krijg je natuurlijk niet zonder gegronde redenen.. En dan verwachten we op termijn ook nog eens een gelimiteerde GT2 RS uitvoering!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...