Officieel: Volkswagen Golf Sportsvan facelift (2017)

Officieel: Volkswagen Golf Sportsvan facelift (2017)In navolging van de andere Golf modellen schenkt Volkswagen de praktische Golf Sportsvan (ex Golf Plus) een gelijkaardige opfrisbeurt.

De Golf Sportsvan is, ondanks de naamgeving doet vermoeden, niet de meest spannende of sportieve bolide die Wolfsburg in het gamma heeft. Toch weet hij te overtuigen met z’n praktische inborst, compacte afmetingen en hoge(re) zitpositie! Dankzij deze facelift komen daar frisse looks bij dankzij LED lichtblokken, hertekende bumpers/grille en nieuwe personalisatiemogelijkheden.

Binnenin is het Active Info Display (digitaal dashboard) echter niet te bespeuren. Wie wil kan wel het grote 9.2″ Discover Pro infotaimentsysteem krijgen met allerhande moderne gadgets én gebaren bediening. Dankzij een WLAN hotspot kan je smartphones en tablets inzetten als afstandbediening. Hier mag ook de Media Control-applicatie niet ontbreken.

Op vlak van veiligheid verwelkomt de VW Golf Sportsvan onder andere File Assistent, (verbeterde) Park Assist, PreCrash en Trailer Assist op de optielijst. Standaard remt de functionele Duitser alvast voor voetgangers die hij volautomatisch kan detecteren.

Omtrent wijzigingen in het motorengamma van de Golf Sportsvan rept Volkswagen nog geen woord. We gaan er vanuit dat de 1.4-liter TSI hier ook zal vervangen worden door de gloednieuwe 1.5-liter EVO TSI met 130 pk of 150 pk. De 110 pk sterke 1.0-liter TSI driecilinder vervangt dan weer de 1.2-liter van weleer.

Na de presentatie op het Autosalon van Frankfurt is nog wachten tot eind 2017 alvorens je de vernieuwde Golf Sportsvan kan ontdekken bij de lokale Volkswagen concessiehouder.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf Sportsvan 1.6 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...