Officieel: Opel Insignia Country Tourer (2017)

Officieel: Opel Insignia Country Tourer (2017)De nieuwe Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer zagen we eerder al, nu laat Opel ook de avontuurlijke versie van zijn vlaggenschip zien: de nieuwe Insignia Country Tourer.

Voor het nieuwe Country Tourer model van de Insignia hanteert Opel grotendeels het zelfde recept als voordien: men neemt een standaard Insignia Sports Tourer, geeft de wagen ruige koetswerkbescherming rondom en plaatst hem 20 mm hoger op zijn wielen. De terreinuitrusting van deze avontuurlijke Insignia gaat echter veel verder dan wat stoere bumpers en wat extra bodemvrijheid.

Waar de vorige Insignia Country Tourer ook met voorwielaandrijving verkrijgbaar was, komt dit nieuwe model standaard met vierwielaandrijving. Aanvankelijk toch, want de voorwielaangedreven variant kwam er bij het vorige model ook pas later bij… De nieuwe Opel Insignia Country Tourer wordt echter wel uitgerust met een 4×4-systeem dat een stuk geavanceerder is dan dat in zijn voorganger. In plaats van een traditioneel differentieel op de achteras wordt deze wagen uitgerust met koppelvectoring. Dat houdt concreet in dat de auto, afhankelijk van de omstandigheden, meer of minder kracht naar één van de wielen kan sturen. In combinatie met het adaptieve FlexRide-chassis moet dat ervoor zorgen dat de nieuwe Insignia Country Tourer zowel op het terrein als in de bochten de optimale grip behoudt.

Een terreinwagen hoort ook praktisch te zijn en aan ruimte ontbreekt het de Insignia Country Tourer dan ook niet. Aangezien deze wagen zijn koetswerk deelt met de reguliere Opel Insignia behoudt hij dus ook zijn omvangrijke kofferruimte en royale beenruimte. Met tot 1.665 liter (met de achterbank neer) hoeft men – over de hond – geen zorgen te maken, neem er zelfs gerust de pony in mee. Ook het motorengamma wordt grotendeels overgenomen van de standaard Insignia’s, hoewel Opel hier praat over de introductie van een gloednieuwe ‘topdieselmotor’. Meer details over de motorisatie houden ze bij de Duitsers uit Russelsheim echter nog voor zich.

De nieuwe Opel Insignia Country Tourer wordt officieel voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt in september, kort daarna zou hij reeds bij de dealers moeten staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...