Officieel: Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept (2017)

Officieel: Volkswagen Amarok Aventura Exclusive Concept (2017)Hint Volkswagen met deze Aventura Exclusive Concept naar een meer luxueuze versie van de nieuwe Amarok?

Op het Autosalon van Frankfurt zal Volkswagen de Amarok Aventura Exclusive Concept presenteren, voorzien van een unieke Turmeric Yellow Metallic koetswerkkleur die we intussen wel al kennen van de nieuwe Golf en gloednieuwe Arteon. Daarnaast krijgt deze luxueuze pickup 19″ velgen, chroom accenten en Xenon koplampen met LED dagrijverlichting.

Binnenin moet dit Exclusive Concept zichzelf kunnen verklaren aan de hand van diverse luxe-items zoals lederen zetels, contrasterende stiksels, elektrisch verstelbare stoelen, achteruitrijcamera en een hightech navigatiesysteem. Opnieuw zorgen chroom accenten voor de finishing touch.

De 3.0-liter V6 TDI zit nog steeds onder de stoere motorkap maar levert hier 258 pk terwijl je momenteel maximaal 224 pk kan krijgen. Of er op afzienbare tijd een productiemodel komt van deze Amarok Aventura Exclusive Concept zal de toekomst uitwijzen, gezien de komst van de premium Mercedes X-Klasse lijkt dat niet geheel onlogisch..

Daarnaast komt Volkswagen Professional opnieuw met de Amarok Dark Label, een gelimiteerde editie van de praktische pickup in een sinister jasje. Die krijgt de 3.0 V6 met 163 of 214 pk en is leverbaar in alle versies, zijnde handgeschakelde zesbak of achttraps automaat en achterwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Amarok 3.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...