Officieel: Volkswagen Arteon (2017)

Officieel: Volkswagen Arteon (2017)De nieuwe Volkswagen Arteon combineert knappe looks met de elegantie – en gebruiksgemak – van een fastback.

Na een verdienstelijke poging met de Passat CC en gewoon CC probeert Volkswagen nu voor de derde keer door te breken in een hoger segment waar looks en imago primeren. De Arteon is gloednieuw al deelt hij wel heel wat technische elementen met de nieuwste Passat wat zeker geen nadeel hoeft te zijn.

Qua vormgeving blijft deze blitse Duitser gelukkig ook trouw aan de Sport Coupé GTE Concept uit 2015, de gemiddelde Vlaming zal de unieke geeltint waarschijnlijk wel aan zich voorbij laten gaan.. De grote grille met LED verlichting luidt een nieuwe designrichting in voor Volkswagen, binnenin zien we ook een aangenaam – en premium? – geheel met alle moderne gadgets van de VW familie zoals het Active Info Display (digitale tellerpartij) en semi-autonome rijhulpmiddelen. In de koffer past er 563 liter, met de achterbank plat loopt het laadvolume op tot 1.557 liter!

Deze avant-garde gran turismo zal te verkrijgen zijn met zes verschillende TDI/TSI motoren met een vermogen van 150 pk tot 280 pk waarbij de topversies mogen rekenen op vierwielaandrijving (4MOTION) en een automaat (DSG). De 1.5-liter TSI Evo driecilinder (150 pk) uit de nieuwe Golf is instapper van dienst met daarnaast een 2.0-liter TSI met 190 pk of 280 pk. Het dieselaanbod is gebouwd rond de 2.0-liter TDI met 150 pk, 190 pk of 240 pk. Op termijn verwachten we hier eveneens een GTE plug-in hybride variant.

Op het Autosalon van Genève maken we voor het eerst kennis met de Volkswagen Arteon, tegen het einde van 2017 verwachten we hem in België.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...