Officieel: Mercedes X-Klasse pick-up (2017)

Officieel: Mercedes X-Klasse pick-up (2017)Na de concept en de teaser volgt nu de officiële bekendmaking, met de X-Klasse heeft Mercedes eindelijk een (premium) pick-up in het gamma!

Terwijl het SUV gamma van Das Haus intussen breed genoeg is komt de premium autoconstructeur uit Stuttgart nu met een gloednieuwe X-Klasse pick-up ten tonele. Dankzij de innige band met het Renault-Nissan concern kon Mercedes terugvallen op de technische kennis en expertise van de Alaskan en Navara, de Franse Japanners nemen ook de productie voor hun rekening in Barcelona en Argentinië. Maar vergis je niet, deze X-Klasse is een échte Mercedes met een unieke uitstraling en herkenbaar interieur. De pick-up komt in twee varianten, met een gesloten laadruimte of met een open laadbak.

De meer dan vijf meter lange X-Klasse geniet van een laadvermogen van meer dan een ton, sleepvermogen van 3,5 ton en 20,2 cm bodemvrijheid, ideaal om de natuur in te trekken of voor de actieve(re) medemens. Speciaal voor de specifieke doelgroep voorziet Mercedes een breed gamma aan accessoires waarmee je de X-Klasse volledig kan afstellen op je noden en wensen, van een bullbar tot een slaapvertrek. Binnenin krijg je standaard een 5.4″ infotainmentsysteem met moderne connectiviteit naast een riante hoeveeelheid binnenruimte, wie wil kan bijbetalen voor een 8,4″ variant, elektrisch verstelbare zetels, multifunctioneel stuurwiel, lederen zetelbekleding(en), …

Een Europese lancering is voorzien tegen november met drie motorisaties, zijnde twee diesels X220d (163 pk), X250d (190 pk) of de X200 (165 pk) benzine. Standaar krijg je een manuele zesbak en achterwielaandrijving, vierwielaandrijving (4MATIC) en een automaat is uiteraard verkrijgbaar. Later komt er nog een X350d 4MATIC met 258 pk als topmodel, hoop koesteren voor een X63 AMG is dus niet nodig.

In Duitsland vragen ze ongeveer 37.000 euro (inclusief btw) voor de X-Klasse pick-up, de Belgische prijs zal dit ongetwijfeld benaderen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...