Officieel: Mercedes X-Klasse Concept [premium pick-up!]

Officieel: Mercedes X-Klasse Concept [premium pick-up!]Nu nog slechts een concept oftewel een design preview maar Mercedes is het menens, eind 2017 zou er een stoere X-Klasse pick-up moeten zijn!

Naast een bijzonder breed gamma berlines, coupé’sbreak’s, cabrio’s, SUV’s en sportwagens kan Mercedes je geen passend antwoord bieden op het pick-up vraagstuk. Er zijn wel trucks en een hoop bestelwagens voorhandne maar om torenhoge verkoopcijfers te scoren in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Australië neem je toch best een pick-up op in het gamma. Dat gaat Das Haus zeer binnenkort ook eindelijk doen, eerst krijgen we de obligatoire voorbode in conceptvorm. Maar ooit staat er een Mercedes X-Klasse te pronken bij je lokale concessiehouder!

Initieel zijn pick-ups aangewezen op super avontuurlijke ritten in moeilijk bereikbare gebieden, anderzijds worden ze de laatste tijd ook aangewend tot luxe vervoer wat ook al zagen bij de SUV’s. Mercedes beseft dat gelukkig en komt met twee conceptuitvoeringen, namelijk een stijlvolle X-klasse Stylish Explorer en avontuurlijke X-Klasse Powerful Adventurer!

Designmatig zou de X-Klasse Concept perfect in het huidige gamma passen, aan de buitenzijde zien we niet bijster veel verschil met bijvoorbeeld een GLE-Klasse SUV. Binnenin zou het hier perfect kunnen gaan om een C-Klasse of E-Klasse.. Het premiumgehalte zal dus eveneens welig tieren bij de aankomende X-Klasse pick-up! Functioneel zou hij gelukkig ook zijn met een laadcapaciteit van meer dan 1 ton in de laadbak en een trekvermogen van 3,5 ton!

Dankzij de innige samenwerking met Renault-Nissan kan Mercedes eenvoudig gebruik maken van de bestaande architectuur van de nieuwe Navara pick-up. Naar alle waarschijnlijkheid kiest Mercedes wel voor een eigen 3.0-liter V6 (als topmodel) met 4Matic vierwielaandrijving. De productie zal plaatsvinden in Spanje en Argentinië.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...