Teaser: Mercedes X-Klasse pickup (2017)

Teaser: Mercedes X-Klasse pickup (2017)De allereerste volwaardige pick-up van Mercedes, de X-Klasse, maakt zich klaar voor een nakende onthulling.

In het bijzonder brede gamma van Mercedes en aanverwanten kan je vandaag de dag nergens een pick-up bespeuren, reden temeer om daar iets aan te doen dachten de premium Duitsers uit Stuttgart. Vorig jaar kregen we een designoefening in conceptvorm, het was per direct duidelijk dat er een op (korte) termijn een productiemodel zat aan te komen. Op het Autosalon van Frankfurt beleeft de Mercedes X-Klasse zijn wereldpremière, de onthulling is voorzien op dinsdag 18 juli eerstkomende.

Technisch gaat de gloednieuwe X-Klasse pickup verder op het platform van de Nissan Navara en Renault Alaskan, dankzij de innige band kan Mercedes profiteren van hun kennis en technologie op dit vlak. Das Haus gaat uiteraard voor enkel en alleen het beste dus reken maar op een hoogstaande afwerking en allerhande gadgets op vlak van veiligheid, rijhulpsystemen en connectiviteit. Of ze zullen opteren voor hun eigenste motoren is nog afwachten, qua terreincapaciteiten zou de X-Klasse sowieso niet mogen onderdoen voor de rest van het gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...