Preview: Mercedes-AMG ‘Project ONE’ hypercar

Preview: Mercedes-AMG 'Project One' hypercarMercedes-AMG viert dit jaar hun 50ste verjaardag en dé grote verrassing is de ‘Project ONE’ hypercar.

Na de hypercar van Aston Martin-Red Bull en de McLaren driezitter kijken we reikhalzend uit naar het sluitstuk van de “50 jaar AMG” festiviteiten. Die gingen dit jaar van start met de AMG GT C Coupé en zullen hun hoogtepunt benaderen tijdens het Autosalon van Frankfurt in september met de presentatie van een gloednieuwe tweezitter die de veelbelovende Project ONE / R50 werktitel meekreeg.

De krachtbron voor die hypercar wordt niets minder dan de 1.6-liter V6 benzinemotor die ook in de succesvolle F1 bolides ligt, uiteraard voorzien van enkele doordachte aanpassingen om het leven toch iets dragelijker te maken. De dubbele hybridehulp blijft ook gewoon op post waardoor we een uiteindelijk vermogen van 1.000 pk mogen verwachten in deze straatlegale Mercedes-AMG.

Behalve het stevige prijskaartje (2 à 3 miljoen euro) moet je ook rekening houden met de zeer gelimiteerde productie, slechts 200 à 300 exemplaren van deze Mercedes-AMG Project ONE zullen gebouwd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...