Officieel: Mercedes-AMG GT C Coupe (2017)

Officieel: Mercedes-AMG GT C Coupé (2017)Na de AMG GT C Roadster komt er nu ook een AMG GT C Coupé met 557 pk, om het “2017 AMG” feestjaar al direct wat kracht bij te zetten krijgen we een Edition 50 special edition.

Op het Autosalon van Detroit staat niet enkel de opgefriste AMG GT (S), ook de AMG GT C Coupé zien we ginds voor het eerst. We hadden alreeds de dakloze uitvoering van deze AMG GT C tussen de S en R, als coupeliefhebbers heb je nu keuze uit vier uitvoeringen.

De nieuwe Mercedes-AMG GT C Coupé heeft dezelfde 4.0-liter V8 met twee turbo’s en een zeventraps sportautomaat, in deze C versie goed voor 557 pk en 680 Nm koppel. De nul-naar-honderd spurt is voorbij in 3,7 seconden en bij 315 km/u bereik je de topsnelheid.

De AMG GT C heeft de vierwielsturing van de R overgenomen net zoals de ietwat agressieve(re) vormgeving van de grille. Op basis van het Airpanel Active Air Management maakt de AMG GT C gebruik van zijn dynamische grille om een zo optimale luchtstroom (lees: downforce) te genereren. De brede achterheupen achteraan komen ook over van de R.

Prijzen van deze nieuwe AMG zijn er op dit moment nog niet, de eerste vijftig exemplaren van de AMG GT C Coupé en Roadster zullen voorzien van zijn een exclusieve Edition 50 uitvoering. In 2017 vieren ze bij AMG hun halfeeuwfeest en deze C is daarvan het eerste feestproduct, allemaal zullen ze uitgevoerd worden in Designo Graphite Grey Magno met binnenin veel alcantara en pianolak.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...