Preview: McLaren BP23 – hypercar met drie zitplaatsen (2018)

McLaren F1 supercar 1994McLaren komt met een spirituele opvolger van de legendarische F1 mét opnieuw drie zitplaatsen!

Na het succes met de F1 bolide bouwde McLaren samen met Mercedes de SLR, daarna kregen we 375 exemplaren van de P1. Allemaal gelauwerde projecten maar het was nog steeds geen échte opvolger voor de knotsgekke McLaren P1 met fenomenaal vermogen, de vreemde asymmetrische layout der zitplaatsen en de agressieve vormgeving. Tot nu!

De Britse sportwagenbouwer uit Woking is namelijk bezig met de ontwikkeling van de BP23 oftewel Bespoke Project 2 .. en 3 zitplaatsen. Het MSO teamMclaren Special Operations – neemt de ontwikkeling en productie op zich en dat is sowieso garantie op vuurwerk. Er komt opnieuw een hybride aandrijflijn die méér vermogen zal produceren dan de 916 pk van de P1, de grens van 1.000 pk komt akelig dicht in de buurt..

Slechts 106 exemplaren zal McLaren produceren van deze BP23 – werktitel, echte naam zal iets sensationeler klinken – en daarmee verwijzen ze expliciet naar het productie-aantal van de F1. De meest loyale klanten kregen alreeds een aankoopoptie, je bent er dus aan voor de moeite als je nu nog je aankoopintentie kenbaar wil maken.

Het ontwerp van de McLaren BP23 zit alreeds in een vergevorderd stadium, de gelukkige klanten mogen in samenspraak met het MSO team hun interieurafwerking bepalen. Begin 2019 worden de eerste exemplaren afgeleverd!

Preview: McLaren BP23 - hypercar met drie zitplaatsen (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...