Video: AutoTrader test de Range Rover Sport SV (2024)Ondanks zijn benaming en de aanwezigheid van een 635 pk sterke V8, hoe sportief komt de imposante Range Rover Sport SV voor de dag?!

De nieuwe Range Rover Sport (L461) volgt zijn grote broer zéér duidelijk op vlak van looks, interieurvormgeving en technologie. Ook de beschikbare motorisaties ogen sterk gelijklopend. Toch komt de (relatief gezien) compacte Range Rover Sport best dynamisch en sportief voor de dag. Zeker als je voor de Range Rover Sport SV P635 topversie gaat! Dit is de opvolger van de Sport SVR.

Moederbedrijf Land Rover bestelde een hoop 4.4-liter V8 BMW benzinemotoren en deze zit hier nu onder de prominente motorkap. Goed voor 635 pk en 750 Nm … of 800 Nm bij het gebruik van dynamic launch control. Dan zit je in 3,8 seconden aan 100 km/u en blijf je doorrazen tot 290 km/u. Aan een dergelijke rotvaart speelt het verbruik vermoedelijk weinig tot geen rol, weet wel dat er zuinige 48V mild hybride technologie aanwezig is! En vergeet ook niet de 90 liter benzinetank tijdig te vullen.

Behalve de potente V8 en knappe prestatiecijfers komt deze Britse SUV met subtiel aangedikte bumpers/details. Rondom prijken er maximaal 23” velgen en een vierdelige uitlaat. Keramische remschijven zorgen voor de nodige stopkracht. Toch mits het Belgische prijskaartje van 200.000 euro voor een Land Rover Range Rover SV in basisvorm geen probleem vormt.

Paradepaardje van deze Range Rover Sport SV is de 6D Dynamics ophanging die je kan/mag zien als super geavanceerde luchtvering. Ideaal om vlotjes door de bocht te gaan. Maar of deze 2.500 kg zware Brit nu écht gemaakt is voor heftige circuitsessies?! Rory Reid (ex-Top Gear) van AutoTrader mocht de SV alreeds voorproeven!