McLaren toont liefde voor carbon met unieke P1 en 675LT Spider

McLaren toont liefde voor carbon met unieke P1 en 675LT SpiderNaar aanleiding van het Autosalon van Genève toont McLaren Special Operations wat ze allemaal kunnen doen met koolstofvezel, de P1 en 675 LT Spider staan daarvoor maar al te graag model.

Net zoals elke zichzelf respecterende autoconstructeur heeft McLaren ook een afdeling die zich bezig houdt met de meest verregaande verzoeken inzake personalisatie, op de aankomende Geneva International Motor Show zullen deze toegewijde Britten hun beste werk presteren in de vorm van een behoorlijk unieke P1 en 675 LT Spider.

De P1 hypercar krijgt een koetswerk van zuivere koolstofvezel waardoor je de structuur maar al te goed ziet, om wat kleur in het geheel te brengen werd er wat Lio Blue accenten toegevoegd waardoor we hier misschien wel de knapste P1 van alle 375 exemplaren te zien hebben. Binnenin ging McLaren Special Operations voor een overload aan alcantara en contrasterende blauwe stiknaden, het 24-karaats hitteschild achteraan is dan weer een hommage aan de legendarische F1 uit een niet zover verleden..

De 675LT Spider staat in een lichtere blauwtint in Genève met heel wat koolstofvezel accenten (hardtop, grille, spoiler, …), nog meer zelfs dan de reguliere 500 exemplaren die gebouwd zullen worden. Resultaat van de keuze voor al dit lichtgewicht materiaal is een besparing van 1 kilogram, alle beetjes helpen natuurlijk! Voor het interieur koos MSO voor sportstoelen (wederom uit alcantara) en gele stitchting.

Deze knappe one-off creaties van de personalisatiedivisie verwelkomen we met open armen in Zwitserland (en in onze garage) maar veel zullen we er niet aan hebben, zowel de P1’s als 675LT Spider’s zijn reeds hopeloos uitverkocht. De vernieuwde 650S GT3 racebolide is eveneens aanwezig maar die mag enkel op het circuit, gelukkig besluit McLaren de berichtgeving met de interessante aankondiging van “a new, still-to-be-announced addition to the Sports Series family“. Het ziet er dus naar uit dat de 540C en 570S binnenkort een nieuw familielid gaan krijgen, wordt het de 570S GT of een 570S Spider?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...