Video: Met een hoop McLaren F1’s door Toscane

Video: Met een hoop McLaren F1's door ToscaneSamen met wat Lamborghini’s rondtoeren in België moet tof zijn, met een grote groep McLaren F1’s doorheen Italië scheuren moet nog toffer zijn.

Momenteel herleeft het Britse sportwagenmerk volop met de populaire 12C650S en de P1 topper, in de nabije toekomst komt daar nog een instapper bij om de minder fortuinlijke klanten ook te kunnen bedienen. Vroeger, net voor de eeuwwisseling, deed McLaren de wereld schrikken met hun magistrale F1. Die had niets te maken met de gelijknamige Formule 1 competitie, al was de snelheidsfactor zeker aanwezig. Slechts een honderdtal exemplaren werden gebouwd, maar toch kreeg de McLaren F1 Owners Club het voor elkaar om maar liefst 18 exemplaren bijeen te brengen voor een gezellige rondrit doorheen Toscane!

Een gewone McLaren F1 is al een unicum op zich, laat staan dat je de track-oriënted GTR uitvoering ooit zal tegenkomen in je leven. Toch waren er 6 van zulke uitvoeringen aanwezig, op een totaal van 30 wereldwijd mag de organisatie best fier zijn. De beroemdste eigenaar van de McLaren F1, Rowan Atkinson aka Mr Bean was uiteraard ook van de partij, al kreeg een crash met een witte F1 toch heel wat meer aandacht. Ter afwisseling van het oldschool geweld werden er ook wat demo’s meegestuurd van de huidige McLaren bolides, zo zien we enkele 12C Spiders, 650S Coupé’s en een bijzonder gele P1!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...