Productie Mercedes-McLaren SLR voltooid

Mercedes McLaren SLR
Na 5 jaar productie van deze adembenemende wagen die erg neigt naar de F1 is het ook gedaan, de laatste Stirling Moss is zojuist van de band gerold!

De SLR was het prachtige resultaat uit het huwelijk tussen Mercedes en McLaren. Beiden spaarden kosten noch moeite om het ultieme uit beide werelden samen te brengen en iets te bouwen wat vele harten sneller doet slaan. En of ze daarin geslaagd zijn, de SLR was een gigantisch succes. Alle 2200 SLR’s vonden een eigenaar, wat een groot aantal is voor een hypercar als deze. Concurrenten in dit gamma zijn de LP640, Ferrari 599, Pagani Zonda, .. Kenmerkend aan deze wagens is dat ze allemaal gigantisch snel kunnen gaan, onmenselijk duur zijn en erg -euh- comfortabel wezen.

Aankoopprijs zou tussen de 450.000 en 500.000 euro liggen, afhankelijk van je configuratie. Gelukkig kan je al op de tweedehandsmarkt terecht voor 50% van die prijs, wat nog steeds veel is. Voor 1 SLR heb je zo 2 Gallardo’s of 5 M3’s of 10 S5‘en, het is dan ook een wagen die je niet veel tegenkomt, wat de exclusiviteit dan weer tegoed komt.

Van de SLR zijn er 5 versies geweest in serieproductie. De coupé uit 2004 met 626pk en een topsnelheid van 334 km/u en zijn dakloos equivalent, de Roadster, waren het populairst. Omdat speciale versies maken van wagens helpt om de exclusiviteit te verhogen werd van beide modellen in 2008 een 722 versie gemaakt, in beperkte oplage, met een lichte vermogensstijging van 30pk/35Nm. Optisch zijn er enkele aanpassingen gedaan, zoals een achterspoiler uit carbon en speciale velgen. De 722 verwijst naar het startnummer van de legendarische SLR waarmee Striling Moss en Denis Jenkinson de Mille Miglia race wonnen in 1955.

Het laatste SLR model is ook een gigantisch eerbetoon aan deze overwinning, de Stirling Moss is erg speciaal want deze auto heeft geen voorruit. Op zich geen probleem maar als je aan 300km/u rijdt kan dit wel problemen geven, daarom voorziet McLaren ook een speciale helm/muts, je kan het best vergelijken met een oldschool pilotenhelm. Ook de prijs is gigantisch, je moet €700.000 neertellen voor een Striling op Belgische nummerplaten, maar je moet vooral reeds een SLR bezitten. Er is alvast één SLR Stirling Moss verkocht aan een medebelg, en volgens de verdeelsleutel is er nog één over, haasten is de boodschap!

Met deze productiestop is het huwelijk tussen Duitsland en Engeland voorbij. Eerst waren er nog geruchten over een verdere samenwerking, maar Mercedes vond die plannen te duur en ging zijn eigen weg op, met de SLS AMG als resultaat. McLaren gaf ook niet op, en komt met de MP4-12C zich ook moeien in het supercarsegment.

Persoonlijk is de SLR mijn alltime favoriet. Zelf heb ik hem nog niet mogen spotten, maar de dag dat ik Hem tegenkom zal een wonderbaarlijke dag zijn. Je moet al een grote pessimist zijn om deze prachtige coupé/roadster niet te kunnen waarderen. Een kritiekpunt van velen bij de lancering was dat de wagen teveel een compromis was tussen luxe en kracht, maar zoiets slaat op niets!

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Mercedes McLaren SLR

Deel dit bericht:

2 reacties op "Productie Mercedes-McLaren SLR voltooid"

  1. XliljeezyX 09-12-2009 om 12:32

    De 722S roadster is wel erg gaaf!

  2. poan 10-12-2009 om 13:50

    RRRR…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...