Maakt Mercedes-AMG werk van een F1 geïnspireerde hypercar?

Maakt Mercedes-AMG werk van een F1 geïnspireerde hypercar?AMG, de sportieve divisie van Mercedes-Benz, viert volgend jaar zijn 50ste verjaardag en zou de wereldbol daarvoor trakteren op een bijzonder gewaagde sportwagen die technisch zeer dicht bij de F1 bolides zou liggen.

Het gerucht van de AMG hypercar gaat al enkele jaren mee en wordt steevast afgedaan als “zever gezever” door de verantwoordelijken, op de afgelopen Grote Prijs F1 van België wist er toch iemand van Das Haus te bevestigen dat de wagen er effectief zal komen. Momenteel leggen ze de laatste hand aan het (sprankelende) design, erna mogen de ingenieurs zich beginnen uitleven.

En het resultaat daarvan zou best indrukwekkend kunnen worden. Als vertrekpunt nemen ze de 1.6-liter V6 – die eveneens in de succesvolle F1 wagen ligt – waardoor het vermogen rond de 1.000 pk zou liggen. De benzinemotor neemt daarvan 90% voor zijn rekening, de extra pk’s komen van twee elektrische hulpmotoren op de vooras.

Met een leeggewicht van ongeveer 1.000 kg en een dergelijk vermogen zal deze hypercar in staat zijn om 0-100 km/u te voltooien in 2,5 seconden met een topsnelheid van 354 km/u! Net zoals de collega’s binnen dit hyperperformante segment mag je ook rekenen op een stevig prijskaartje dat enkele miljoenen euro zou bevatten.

Een gelimiteerde productie van 50 stuks zou de 50ste verjaardag nog meer kracht bijzetten maar we wachten ongeduldig op meer informatie!

Afbeeldingen: Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...