Officieel: Suzuki Swift Sport (2017)

Officieel: Suzuki Swift Sport (2017)De leukste (compacte) Japanner zit in ’t nieuw!

De Suzuki Swift biedt zelfs in reguliere vorm behoorlijk wat rijplezier voor een zeer betaalbare prijs, toch was het uitkijken naar de nieuwe variant van de speelse Swift Sport. Deze volgt de hippe make-over maar krijgt nieuwe bumpers, een dubbele uitlaat, subtiele spoiler en dikke diffusor achteraan. Naast geel zijn er gelukkig nog diverse koetswerkkleuren voorhanden.

Binnenin krijg je sportzetels, een afgeplat sportstuur en diverse sportieve accenten én alle gadgets die de reguliere Swift ook meekreeg. Dat is ondermeer het centraal geplaatste (en kleurrijke) 7″ infotainmentsysteem, een kleiner (4,2″) scherm én Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink te gebruiken. De driedeurs is nergens meer te bespeuren al brengt zo’n vijfdeursvariant natuurlijk een extra portie gebruiksgemak met zich mee.

Om de slechts 970 kg in beweging te brengen/houden krijgt de nieuwe Suzuki Swift Sport de 1.4-liter BoosterJet viercilinder turbobenzine mee met 140 pk en 230 Nm. Nog steeds gekoppeld aan een strakschakelende manuele zesbak.

Later dit jaar moet duidelijk worden wanneer we de nieuwe Swift Sport kunnen ontdekken, ook het prijskaartje is nog een goed bewaard Japans geheim. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw vlot onder dat van de concurrentie (Fiesta ST, Polo GTI, …) gaan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...