Officieel: Kia Stonic crossover (2017)

Officieel: Kia Stonic crossover (2017)Met de gloednieuwe Stonic wil Kia maar al te graag het populaire crossoversegment veroveren.

De automobiele sector evolueert steeds, en daarbij vindt de laatste tijd een opvallende groei in compacte SUV’s plaats. De kleine B-segment crossovers – zoals de Peugeot 2008, Renault Captur of de Seat Arona – zijn een ideaal opstapje voor zij die voorheen een kleine stadswagen hadden, en een goed alternatief voor zij die altijd al met compacte familiewagens reden. Deze tendens is ook Kia niet ontgaan, en zij lanceren nu dus een B-SUV in de vorm van de Stonic.

De Kia Stonic krijgt een jeugdige uitstraling door zijn opvallende styling en persoonlijke aanpasbaarheid. Zo kan het dak door de klant geconfigureerd worden in wel 20 kleurencombinaties! Uiteraard blijft de wagen meteen herkenbaar als een Kia, met het ‘tiger-nose’ grille vooraan en designkenmerken die doen denken aan de grotere SUV’s van het merk zoals de Sportage.

Om de markt te veroveren mag de Stonic uiteraard ook op technologisch vlak niet achterblijven. Daarom voorziet Kia de wagen van hun Vehicle Stability Management-systeem. Dit systeem bestaat uit een combinatie van functies – zoals Torque Vectoring maar ook Straight Line Stability – die als het ware meedenken en de bestuurder helpen bij een verlies van grip. Het VSM zorgt er dan ook dat de voorwielaangedreven Stonic op het ruwere terrein eveneens zijn mannetje moet kunnen staan. Voor indien het toch zou misgaan krijgt de Kia een aantal actieve veiligheidssnufjes mee, zoals Autonomous Emergency Brake System en Rear Cross Traffic Alert.

Op motorisch vlak gaat het compacte verhaal verder, beginnend met een 1.0-liter benzinemotor met turbo, goed voor 100 pk of 120 pk. Verder zijn ook 1.25-liter en 1.4-liter benzinemotoren verkrijgbaar. De keuze voor de dieselrijder is aanzienlijk schaarser, met enkel een 1.6-liter turbodiesel in het aanbod.

De Kia Stonic beleeft op het Autosalon van Franfurt zijn wereldpremière, tegen eind 2017 moet hij beschikbaar zijn bij de lokale verdelers. De Stonic krijgt uiteraard de aantrekkelijke 7 jaar garantie die met een Kia gepaard gaat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...