Teaser: Kia Stonic crossover (2017)

Teaser: Kia Stonic crossover (2017)De Kia Stonic wordt een compacte crossover op basis van de Rio.

Stoere SUV’s en afgeleiden blijft het bijzonder goed doen in de verkoop dus werken diverse autoconstructeurs naarstig aan een uitbreiding van het gamma. Als antwoord op het succes van de Captur, 2008 en Juke komt Kia met de Stonic crossover naar het Autosalon van Frankfurt in september. Kort erop – vermoedelijk reeds oktober – is zijn Europese lancering voorzien!

Met enkele veelbelovende schetsen maakt Kia ons nu al even warm voor de Stonic. Het lijnenspel doet ons sterk denken aan de Sportage en Sorento terwijl hij eveneens geniet van een hogere koetswerkbouw. Binnenin neemt de Kia Stonic het merendeel over van de nieuwe Rio waarmee hij een technische basis deelt.

Bij die Rio kunnen we dan ook al even spieken als het gaat over de beschikbare motorisaties, grote kanshebbers zijn de 1.0-liter T-GDi driecilinder en de 1.4-liter T-GDi uit de nieuwe i30. Daarnaast is het nog onduidelijk of de Kia Stonic eveneens met vierwielaandrijving naar buiten zal komen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...