Officieel: Skoda Karoq (2017)

Officieel: Skoda Karoq SUV (2017)Met de onthulling van de Karoq SUV heeft Skoda een opvolger voor de Yeti!

Met de Kodiaq heeft Skoda sinds kort een praktische zevenzitter SUV in het gamma, gezien de populariteit van SUV’s voorzien de Tsjechen nu ook een kleinere uitvoering met vijf zitplaatsen. Net zoals de rest van het gamma biedt deze Karoq een genereuze hoeveelheid ruimte, handige rijhulpsystemen, full LED verlichting en, voor het eerst in een Skoda, een digitaal instrumentenpaneel!

De koffer slikt 521 liter bagage en in de meest optimale omstandigheden (oa dubbele laadvloer, verschuifbare achterbank, …) kan je dat uitbreiden tot maar liefst 1.810 liter! Tot de nieuwe comfortsystemen behoren Park Assist, Lane Assist en Traffic Jam Assist terwijl de sfeerverlichting tien verschillende mogelijkheden omvat. Designmatig leunt de Karoq zeer sterk aan bij de Kodiaq (zacht uitgedrukt), naast de standaard 16″ velgen kan je optioneel ook nog 17″, 18″ of zelfs 19″ lichtmetalen exemplaren krijgen.

Motorisch rekent de gloednieuwe Skoda Karoq op uit vijf mogelijkheden (115 pk tot 190 pk): twee benzine- en drie dieselmotoren waarvan vier nieuwkomers! Het TSI benzinegamma omvat een 1.0-liter driecilinder (115 pk / 175 Nm) en een 1.5-liter viercilinder met cilinderuitschakeling (150 pk / 250 Nm), bij de TDI’s draait het om de 1.6-liter (115 pk / 250 Nm) en een 2.0-liter (150 pk / 340 Nm of 190 pk / 400 Nm). Standaard krijgt de Karoq voorwielaandrijving en een manuele 6-versnellingsbak, wie wil kan een zeventraps DSG automaat krijgen. De topdiesel komt steeds met deze automatische versnellingsbak én krijgt als enige vierwielaandrijving mee.

Alle moderne veiligheids- en rijhulpmiddelen die Skoda de laatste maanden presteerde op de vernieuwde Octavia en Kodiaq SUV zijn ook te verkrijgen bij de Karoq, denk aan adaptieve cruise control, Blind Spot Detection, Rear Traffic Alert, Emergency Assist, Front Assist, Hill Hold Control, Lane Assist, verkeersbordenherkenning, Driver Alert, ..

Qua infotainment voorzien Skoda maar liefst vier versies (Swing, Bolero, Amundsen en het hightech 9.2″ Columbus) met gebarenbediening, online diensten, Emergency Call pechoproep (onderdeel van Care Connect) en ŠKODA Connect Portal waarmee je bepaalde functies/informatie kan raadplegen via een speciale websites/applicatie.

Zeg je Skoda, dan zeg je Simply Clever! Zo krijgt de Karoq maar liefst 30 handige functies/elementen mee die je leven gemakkelijker maken waarvan vier gloednieuwe. Zo opent de automatische kofferklep dankzij de Virtual Pedal met een voetbeweging, een uitklapbare trekhaak, elektromechanische parkeerrem en Auto Hold functie.

Skoda België zal tegen de tweede helft van 2017 de Koraq SUV in de showrooms plaatsen. Een prijskaartje is op dit moment nog niet geweten, we gaan er vanuit dat die vanafprijs in de buurt van de 22.000 euro zal liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...