Productie Skoda Kodiaq van start

Productie Skoda Kodiaq van startDe interesse tiert welig en de productie is zojuist opgestart, de Skoda Kodiaq SUV is (bijna) klaar voor zijn succesvol avontuur!

In de voorbije maanden hielden ze zich bij Skoda bezig met het plannen, het designen, het ontwikkelen, het teasen en het presenteren van hun allereerste échte SUV, de Kodiaq! Zo’n stoere bolides doen het de laatste jaren zeer goed, ook voor de Kodiaq is er al heel wat interesse. Midden oktober kon de productieband in Kvasiny (Noord Tsjechië, dicht bij Polen) eindelijk opgestart worden, tegen februari moet het resultaat daarvan zichtbaar worden in je lokale Skoda dealer!

Met zijn stoere looks, een ruim interieur en moderne gadgets moet de Kodiaq niet onderdoen voor de collega’s. Onder de motorkap kan je kiezen voor een 1.4-liter TSI of 2.0-liter TSI met 125 pk tot 190 pk, dieselrijders zijn aangewezen op de 150 pk of 190 pk sterke 2.0-liter TDI! De basisversie rekent op een manuele zesbak en voorwielaandrijving, optioneel kan je ook nog vierwielaandrijving en een DSG automaat verkrijgen! Een Belgische vanafprijs voor de Skoda Kodiaq is momenteel nog een goed bewaard geheim, we vermoeden voor het einde van het jaar toch al meer informatie te hebben!

Om de veelbelovende Kodiaq de nodige slaagkansen te geven werd de Skoda fabriek grondig gemoderniseerd en vergroot. Dat was goed nieuws voor de Tsjechische economie want er werd heel wat budget vrijgemaakt en nu kunnen er 2.000 extra werkkrachten aan de slag. De nieuwe Skoda Superb familie en Yeti lopen hier eveneens ook van de band.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...