Preview: Skoda KAROQ (2017)

Preview: Skoda KAROQ (2017)Na de Kodiaq SUV komt Skoda nu met de Karoq, een crossover als opvolger voor de eigenzinnige Yeti.

Gezien de torenhoge verkoopcijfers blijft Skoda inzetten op het SUV aanbod, binnenkort krijgen we namelijk de Karoq gepresenteerd. Keerzijde van de medaille is dat we hierdoor wel afscheid zullen nemen van de Yeti die toch sterk kon overtuigen met zijn unieke eigenschappen. De Skoda Karoq is een compacte SUV – of crossover volgens sommigen – en neemt visueel heel wat stijlelementen over van de Kodiaq en nieuwe Octavia.

Binnenin is er zelfs een digitaal dashboard te verkrijgen, een primeur voor Skoda! Op vlak van laadvolume slikt de Karoq tussen de 521 en 1.630 liter bagage, met behulp van de verschuifbare VarioFlex achterbank kan je kiezen tussen meer beenruimte en wat minder kofferruimte of omgekeerd. Connectiviteit is anno 2017 zeer belangrijk dus voorzien de Tsjechen wifi, Skoda Connect app, smartphone-integratie via Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink en het Colombus infotainmentsysteem.

Op vlak van motoren zullen er vijf mogelijkheden zijn binnen het gekende TSI en TDI aanbod met een vermogen tussen de 115 pk en 190 pk. De krachtigste uitvoeringen mogen rekenen op vierwielaandrijving en een zestraps automaat.

Naast een resem verbeterde en nieuwe veiligheidssystemen krijgt de Skoda Karoq ook enkele handige rijhulpmiddelen mee naast vijf instelbare rijprofielen, zo is er parkeerhulp, Lane Assist, file-modus, Trailer Assist, …

Op donderdag 18 mei zal Skoda de Karoq volledig onthullen, in het tweede deel van 2017 wordt hij écht gelanceerd. Prijzen zijn er op dit moment nog niet!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...