Officieel: Skoda Octavia + Octavia Combi facelift (2024)De populaire Skoda Octavia (en diens praktische Octavia Combi) profiteert dankzij een doelgerichte facelift van extra technologie en frisse looks maar verliest wel zijn plug-in hybride motoren!

Met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren over een carrière van 27 jaar is de Octavia het bestverkochte model van Skoda! Kwestie van de lat direct hoog te leggen. Om het succesverhaal te verlengen ondergaat de Skoda Octavia nu een deugddoende facelift waarbij échte nieuwigheden echter achterwege blijven. Al zegt dat ook iets over het oerdegelijk totaalpakket van de praktische Tsjech!

De vierde generatie Skoda Octavia (codenaam: NX) werd in 2019 gelanceerd. Initieel in de Octavia berline (of eerder liftback) en praktische Octavia Combi koetswerkvormen. Nadien volgden ook een zuinige Octavia iV plug-in hybride, avontuurlijke Octavia Scout én een sportieve Octavia RS topversie.

Na de facelift is de Skoda Octavia voorzien van onder meer een hertekend radiatorrooster, nieuwe Matrix LED koplampen, highend 13” infotainmentsysteem en moderne rijhulp/veiligheidssystemen (Intelligent Park Assist, Remote Park Assist en Attention & Drowsiness Assist) naast een genereuzere basisuitrusting. Extra fier is Skoda trouwens op de integratie van Chat GTP in de Hey Laura spraakassistentie.

Het motorengamma van de Skoda Octavia facelift start bij de 1.5-liter TSI benzinemotor (115 pk of 150 pk, al dan niet met mild hybride ondersteuning), gevolgd door een 2.0-liter TSI benzine (204 pk). De visueel aangedikte Octavia RS topversie rekent ook op die laatste en levert met 265 pk nu 20 pk méér dan voordien. Dieselen kan nog steeds met de 2.0-liter TDI, eveneens 115 pk of 150 pk sterk. Omtrent de vernieuwde Octavia iV PHEV modellen rept Skoda geen woord wat tegelijk veelzeggend is…

De nieuwe gammastructuur omvat vier uitrustingsniveau’s (Essence, Selection, Sportline en RS) en negen Design Selections voor het interieur. Dat moet keuzestress voor de consument tot een minimum herleiden. Al is de Phoenix Orange lakkleur exclusief voorbehouden voor de Octavia Combi. En de frisse Mamba Green tint is er enkel voor de Sportline en RS modellen.

Spoedig verwachten we de Octavia facelift bij de lokale Skoda verdeler. De Belgische prijzen werden nog niet gecommuniceerd, waarschijnlijk liggen deze “in lijn” met het huidige aanbod.