Officieel: Skoda Fabia Monte Carlo 1.5 TSI 150 pk (2022)De aangedikte Skoda Fabia Monte Carlo benadrukt met zwarte en rode accenten een sportieve levensstijl.

Zoals verwacht – en vooral aangekondigd – heeft Skoda een Monte Carlo topversie gepresenteerd van de nieuwe Fabia! Temper wel enig enthousiasme aub. Zo YOLO als in 2003 met de Fabia RS zal het niet (en ook nooit meer) worden…

Wel komt de nieuwe Fabia Monte Carlo zelfverzekerd(er) naar buiten. Dit met véél zwarte accenten (grille, spiegelkappen en diffusor), LED koplampen en eveneens zwarte 16” velgen aan de buitenkant. Optioneel zijn er ook 17” Procyon en 18” Libra lichtmetalen exemplaren beschikbaar. Binnenin vinden we naast sportzetels en multifunctioneel stuurwiel ook een sportieve(re) afwerking terug. Inzake rijhulp, veiligheid, connectiviteit en comfort/gadgets is er eveneens een ruime keuze voorhanden.

In een ver verleden behaalde Skoda de nodige WRC successen in Monte Carlo, sinds 2011 wordt de regio rondom Monaco vaak gebruikt als benaming voor het topmodel. Toch blijft deze compacte stadswagen trouw aan zijn eerder rationele basisgedachte. Maar naast de gekende 1.0-liter TSI driecilinder met 95 pk of 110 pk is nu een 150 pk sterke 1.5-liter TSI viercilinder. Die is standaard gekoppeld aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling en doet 0-100 in 8 seconden. Met cilinderuitschakeling blijft het verbruik dan weer beperkt.

Een Belgische vanafprijs van de Skoda Fabia Monte Carlo werd nog niet vrijgegeven. Net zoals een lanceringsdatum. Wie zich niet meer kan inhouden neemt best zelf contact op met de lokale verdeler! Of de 150 pk sterke benzinemotor ook beschikbaar zal worden in de reguliere Active, Ambition en Style uitrustingsniveau’s moet de toekomst uitwijzen.