Teaser: Skoda Fabia Monte Carlo (2022)Een Fabia RS zit er jammer genoeg niet meer in, wel komt Skoda (opnieuw) met een sportief ogende Fabia Monte Carlo uitvoering.

De vierde generatie Skoda Fabia mikt hoog met zijn frisse looks, ruim interieur en hedendaagse technologie, veiligheid en connectiviteit. Initieel was er naast de vijfdeurs hatchback ook een praktische Fabia Combi koetswerkvorm aangekondigd maar die is intussen alweer geschrapt wegens “andere prioriteiten”. Op een hete Fabia RS moesten we sowieso niet rekenen. Wel komt er een sportief ogende Fabia Monte Carlo uitvoering.

Met enkele knappe schetsen maakt de Tsjechische autobouwer ons alvast warm. Met sportieve sierstrips, zwarte accenten, grote velgen en koolstofvezel elementen oogt de compacte stadswagen alvast behoorlijk blits. Binnenin voorziet Skoda een 3-spaaks sportstuur, sportzetels, rode accenten met ook hier (fake) koolstofvezel om het sportieve karakter te benadrukken.

Of er nog een krachtige(re) benzinemotor bijkomt is niet duidelijk. Momenteel is de 1.0 TSI driecilinder met 95 pk of 110 pk de meest potente. Al draait het bij de Monte Carlo uitvoeringen voornamelijk om het lifestyle karakter en niet persé om pure prestaties. Voor een prijsindicatie is het momenteel nog te vroeg. Tenzij de lokale Skoda man/vrouw je meer weet natuurlijk.

Naast de aankomende Skoda Fabia Monte Carlo is er ook een gelijknamige variant van de Scala en Kamiq!