Preview: CUPRA Raval compact EV (2023)De hippe Urbanrebel concept evolueert tegen 2025 in de tastbare CUPRA Raval, een zuiver elektrische (compacte) stadswagen.

Midden 2022 haalde CUPRA het doek van de veelbelovende UrbanRebel Concept. De spirituele voorbode van een compacte EV stadswagen die tegen 2025 werkelijkheid moet worden. Nu laten de Spanjaarden alvast weten dat deze als CUPRA Raval in de catalogus zal staan. Dat is de essentie van de meest recente communicatie, verder blijft het relatief stil inzake details of meer informatie.

Wel heeft Volkswagen toevallig de ID2.all Concept al uitgebreid voorgesteld. Net zoals een momenteel naamloze Skoda afgeleide zal de CUPRA Raval hier sterk aan gelieerd zijn. Dit compacte EV trio zal gebruik maken van het nieuwe MEB Short platform met voorwielaandrijving. Reken op een rijbereik van ongeveer 450 km wat meer dan voldoende lijkt met voornamelijk stedelijke verplaatsingen.

De Raval leent zijn naam van een hippe locatie nabij Barcelona. De Raval wordt vanaf 2025 – geproduceerd tezamen met zijn VW en Skoda neefjes – geproduceerd in de fabriek van Martorell. Eveneens dichtbij de Spaanse hoofdstad.

Volkswagen wil graag terug super “volks” worden en mikt op een vanafprijs van 25.000 euro. De sportievere en meer lifestyle CUPRA Raval zal dus iets duurder geafficheerd worden. Op een officieel Belgisch prijskaartje is het uiteraard nog even wachten.

Momenteel moet CUPRA het doen met de Ateca (MHEV), Leon (PHEV), Formentor (PHEV) en Born (EV). In de komende maanden krijgen deze het gezelschap van de Tavascan (EV) en Terramar (PHEV) crossovers.

Preview: CUPRA Raval compact EV (2023)