Officieel: Cupra UrbanRebel EV Concept EV (2022)Tegen 2025 wil het Cupra een compacte EV stadswagen aanbieden, als voorproefje komen de Spanjaarden alvast met de stoere UrbanRebel Concept!

Dat Cupra, Skoda en Volkswagen tegen 2025 met een compacte elektrische stadswagen komen is geen geheim. Cupra krijgt echter de primeur om als eerste een conceptmodel te tonen. Aanschouw de UrbanRebel! Oftewel een zuiver elektrische Ibiza met sportieve EV genen. Maar dan in de populaire crossover vorm natuurlijk!

De Cupra UrbanRebel Concept staat – net zoals zijn toekomstige VAG neven – op het MEB Small platform. De compacte Spanjaard heeft een lengte van 4,03 meter. In tegenstelling tot de Cupra Born zal de Cupra UrbanRebel voorwielaangedreven zijn.

Cupra spreekt van een systeemvermogen van 226 pk voor de UrbanRebel Concept. Dat is zowaar méér dan de Born momenteel. Vermoedelijk zal het productiemodel toch iets minder krachtiger voor de dag komen. Zeker in basisvorm. Omtrent de batterijcapaciteit werden geen details vrijgegeven, wel dat het rijbereik rond de 440 km (WLTP) schommelt. Toch voor de variant met de grootste batterij.

Met een gehoopte vanafprijs van “minder dan 25.000 euro” wil Cupra met de UrbanRebel een betaalbare EV aanbieden. De toekomstige Volkswagen ID.Life (ID.2?) zal technisch “sterk gelieerd” zijn. Van EV’s is er bij Seat nog steeds geen sprake. Wel werd de productie van de stedelijke EV’s aan hun toegewezen…