Officieel: CUPRA Ateca facelift (2020)

Officieel: CUPRA Ateca facelift (2020)Na de reguliere Seat Ateca ondergaat de sportieve CUPRA Ateca uiteraard ook een opfrisbeurt.

De Ateca was het eerste wapenfeit van het “onafhankelijke” CUPRA merk al twijfelt niemand aan de sterke gelijkenissen met het gelijknamige model van Seat. Op termijn komt er ook een CUPRA Leon en (eindelijk) een productiemodel van de blitse Formentor.

De opgewaardeerde CUPRA Ateca krijgt hertekende LED lampen (voor+achteraan) mee net zoals een gewijzigde grille en bumperpartij. Goed voor 10 mm extra in de lengte. De meest sportieve Ateca krijgt minimaal 19” lichten mee. Binnen voorziet CUPRA uiteraard het grotere 9,2” infotainmentsysteem met nieuwe features en ook qua rijhulp, veiligheid en connectiviteit zien we dezelfde nieuwigheden zoals de Seat Ateca.

Voorin ligt er nog steeds een 2.0-liter TSI benzinemotor met 300 pk / 400 Nm in combinatie met de DSG7 automaat. De 4Drive vierwielaandrijving werd geoptimaliseerd om steevast het vermogen naar de gewenste/juiste/gepaste wielen te sturen. Goed voor een 0,3 snellere 0-naar-100 tijd (4,9 seconden ipv 5,2 seconden), de topsnelheid ligt wederom op 247 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...