Preview: Cupra Tavascan EV (2024)De Tavascan Concept zagen we al in 2019, nu toont Cupra opnieuw de zuiver elektrische Tavascan crossover met aflopende daklijn. Maar je moet nog even geduld hebben…

Ondanks we de zuiver elektrische Tavascan Concept reeds in 2019 te zien kregen … is er van een tastbaar productiemodel nog steeds geen sprake. Wel toont Cupra nu alvast de Tavascan in productievorm maar je zal er tot 2024 toch nog op moeten wachten.

De 77 kWh accupack moet op papier voor een rijbereik van 450 km zorgen, toch met een ingetogen rijstijl. Want dankzij twee elektromotoren (één per as) is deze vierwielaangedreven Spanjaard goed voor minstens 306 pk! Meer beeldmateriaal en inhoudelijke details verwachten we in de komende maanden/jaren.

Een dergelijke EV crossover met aflopende daklijn en sportieve inborst is er vandaag al in de vorm van de Volkswagen ID.5 GTX en Audi Q4 Sportback e-tron. Niet toevallig zal de Cupra Tavascan EV daarvan de nodig techniek overnemen!

Naast de Tavascan (2024) liet Cupra ook al weten dat er een compacte UrbanRebel stadswagen (2025) bijkomt. In 2023 vervoegt de hippe Terramar crossover (mét plug-in hybride techniek) alvast het gamma.