Preview: Cupra Terramar crossover (2024)Tegen 2024 komt Cupra eveneens met de Terramar crossover, hun allerlaatste (hippe) wapenfeit met klassieke verbrandingsmotor.

Het Spaanse Cupra werkt aan een 100% geëlektrificeerd gamma dat in de toekomst (pakweg 2030) zelfs uit zuiver elektrische modellen zal bestaan. Onder andere met een productieversie van de compacte UrbanRebel Concept stadswagen. Maar tot we die ingrijpende switch zullen (moeten?) maken blijft het gamma groeien. Relatief onverwacht werd de Terramar gepresenteerd, een hippe crossover met sportieve looks die zich boven de Formentor zal positioneren. Tegen 2024 moet deze in de showrooms verschijnen.

De Cupra Terramar zal dé allerlaatste Cupra met een klassieke verbrandingsmotor zijn, vermoedelijk enkel in benzinevorm. Al komt er sowieso ook een Terramar e-Hybrid plug-in hybride met ongeveer 100 km zuiver elektrisch rijbereik.

De Terramar crossover dankt zijn naam aan een klein zonnig dorpje nabij Barcelona. Daar vinden we het gerenommeerde Autódromo de Sitges circuit. De productie werd alvast toegewezen aan de Audi fabriek in Györ (Hongarije), super toevallig dat daar ook de soortgelijke Q3 van de band rolt. Daarmee stijgt de kans dat we ook nog een Terramar Coupé (à la Q3 Sportback) krijgen…

Meer nieuws en deftig beeldmateriaal volgt vermoedelijk in de komende maanden. Voor een Belgische prijs is het nog véél te vroeg. We gokken op ongeveer 35.000 euro!

Preview: Cupra Terramar crossover (2024)