Officieel: CUPRA Formentor crossover (2020)

Officieel: CUPRA Formentor crossover (2020)Na de Formentor Concept volgt nu het CUPRA Formentor productiemodel op het Autosalon van Genève!

Met de Ateca en Leon heeft CUPRA intussen twee modellen in haar catalogus staan die rechtstreeks van Seat overkomen en vervolgens met een sportieve saus overgoten worden. Met de Formentor heeft CUPRA haar eerste échte “eigen” model vast dat gelukkig bijna niet(s) zal afwijken van het knappe conceptmodel, een blitse crossover met diverse sportieve elementen. Denk aan de nodige koperkleurige accenten, 19” lichtmetalen velgen, krachtige Brembo remschijven en een vierdelige uitlaat. Binnenin vinden we ondermeer veel koperen accenten, sportzetels én hightech schermen terug.

De CUPRA Formentor beschikt over een 2.0-liter TSI benzinemotor met 310 pk / 400 Nm in combinatie met slimme 4Drive vierwielaandrijving en zeventraps DSG automaat met dubbele koppeling. Daarnaast is hij ook leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn waarbij een 1.4-liter TSI (150 pk) een samenwerking aangaat met een 115 pk sterke elektromotor. Die laatste haalt zijn jus uit een 13 kWh lithium-ion batterij. Het systeemvermogen bedraagt 245 pk en de elektrische actieradius ligt op ongeveer 50 kilometer.

Eind 2020 gaat de CUPRA Formentor in de verkoop!

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...