Officieel: CUPRA Ateca (2018)

Officieel: Seat CUPRA Ateca SUV (2018)Het eerste wapenfeit van CUPRA, Seat’s onafhankelijke performancelabel, is een 300 pk sterke Ateca!

Al meer dan 20 jaar kan (kon) je bij Seat terecht voor een sportieve CUPRA variant van de Leon of Ibiza, vanaf heden wordt Cupra als apart automerk in de markt gezet. Inclusief eigen logo en verkoopsruimtes … bij je gekende Seat verdeelpunt!

De Cupra Ateca is voorzien van de 2.0-liter TSI benzinemotor met 300 pk, een sportchassis, vierwielaandrijving en een efficiënte DSG automaat. Daardoor neemt de 0-100 sprint slechts 5,4 seconden in beslag en ligt de topsnelheid op 245 km/u.

Naast de straffe Ateca werkt Cupra aan een Leon ST R – een praktische versie van de Leon CUPRA R – en een Cupra Ibiza waardoor ze hopen op een verdubbeling van snelle Seat’s in de komende jaren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...