Officieel: Seat Leon CUPRA R (2017)

Officieel: Seat Leon CUPRA R (2017)Seat brengt met de 310 pk sterke Leon CUPRA R de krachtigste Seat ooit gebouwd mee naar het Autosalon van Frankfurt.

Terwijl het voornamelijk de Duitse merken zijn die stevig zullen uitpakken in Frankfurt zien de Spanjaarden de IAA toch als de uitgelezen kans om de behoorlijk potente Leon CUPRA R te presteren met zijn 2.0-liter benzinemotor. De technische band met de Golf R is niet ver te zoeken al blijft het bij de Seat bij voorwielaandrijving. Met de manuele zesbak krijg je 310 pk / 400 Nm ter beschikking, door te kiezen voor de 6-traps DSG sportautomaat moet je het slechts stellen met 300 pk.

Zoals het hoort bij een dergelijke hot hatch versie oogt de Seat Leon CUPRA R behoorlijk agressief met de blitse velgen, subtiele spoiler, dubbele uitlaat en koperkleurige accenten rondom. Voor wie geen fan is van het matgrijze tint zijn er nog vijf andere – meer kleurrijke – mogelijkheden te verkrijgen.

Qua prestatiecijfers tasten we momenteel nog in het donker al verwachten we een 0-100 chrono die dicht bij de 5 seconden zal liggen, aan een topsnelheid van 250 km/u heb je ongetwijfeld ook wel voldoende. Snel zijn is hoe dan ook de boodschap, slechts 799 exemplaren staan er op de productieplanning!

Lees hier onze rijtest met de Seat Leon CUPRA 2.0 SC!
Lees hier onze rijtest met de Seat Leon 1.4 ST!

Officieel: Seat Leon CUPRA R (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...