Officieel: Skoda Enyaq Coupe iV EV SUV (2022)Zoals verwacht krijgt de zuiver elektrische Skoda Enyaq iV crossover een blitse Enyaq Coupé iV koetswerkvorm. Al dan niet in de sportieve RS topversie!

Zoals verwacht – en aangekondigd – heeft Skoda het gamma van de populaire Enyaq iV EV aangedikt. De zuiver elektrische crossover is er nu ook in coupévorm met aflopende (sportief ogende) daklijn én optioneel verlichte Crystal Face grille. Voor de dynamische meerwaardezoekers is er een Enyaq RS variant met 306 pk / 460 Nm! Per direct de eerste sportieve RS EV van de Tsjechen.

Vier varianten en twee batterijen voor de Enyaq Coupé iV

De Skoda Enyaq Coupé iV nieuwkomer is er met (ook) 180 pk, 204 pk of 265 pk met daarboven de 306 pk sterk  Enyaq Coupé RS iV. Die laatste komt (net zoals de 80x) met vierwielaandrijving en dus twee motoren. De reguliere varianten doen het enkel een elektromotor op de achteras. Afhankelijk van de “motorisatie” staat er een 62 kWh of 82 kWh accupack garant voor een rijbereik van 400 à 545 km. Aan een snellader kan je tot 125 kW (DC) gaan.

De blitse koetswerkvorm van de Enyaq Coupé iV is er niet enkel voor de show, het is ook functioneel! Zo zorgt de (minimaal) verbeterde luchtstroomlijn voor een zuiniger geheel, volgens de WLTP cijfers goed voor 35 km extra rijbereik. Of het in de praktijk écht zo is gaan we graag later voor jullie na.

Nog steeds 570 liter bagageruimte voorhanden

Sportief ogend en/of aerodynamisch lijnenspel of niet, aan praktisch gebruiksgemak geen gebrek. Achterin past er nog steeds 570 liter bagage en met het standaard aanwezige panoramisch (en smalle) zonnedak moet er voldoende hoofdruimte zijn. De getinte ramen achteraan zorgen voor de nodige privacy.

Met 19” tot 21” velgen worden de atletische looks benadrukt aldus Skoda. Tevens zijn er twee nieuwe lakkleuren beschikbaar (Phoenix Orange en Graphite Grey). De opzichtige Mamba Green tint is dan weer exclusief voorbehouden voor de RS.

Tegen de lente maakt de Enyaq Coupé iV zijn intrede bij de Belgische Skoda verdeelpunten. Een vanafprijs werd nog niet gecommuniceerd, reken daarvoor toch op minimum 44.000 euro. De Enyaq iV start op zijn beurt bij 41.730 euro.

Lees hier onze rijtest met de Skoda Enyaq iV!