Officieel: Seat Ateca facelift (2020)

Officieel: Seat Ateca facelift (2020)Seat presenteert de vernieuwde Ateca.

De Ateca was Seat’s eerste (moderne) SUV en zorgde sinds 2016 voor meer dan 300.000 (hopelijk) tevreden klanten. Om dat succes verder te zetten in de nabije toekomst frist de Spaanse autoconstructeur de Ateca SUV wat op … al moet je daarvoor echt goed kijken. De LED lichtblokken of nieuwe type-aanduiding achterop zijn snelle weggevers, met een meetlat kan je de toegenomen buitenafmetingen (+18mm in de lengte) ook nagaan. De nieuwe X-Perience uitvoering resulteert in een stoere offroad vormgeving. Naast de gloednieuwe Dark Camouflage lak zijn er nog negen andere mogelijkheden, inzake velgen zijn er 14 mogelijkheden tussen 16” en 19” voorhanden.

Van de nieuwe Leon komt ondermeer het fijne (multifunctionele én verwerkbare) stuurwiel, digitale 10,25” dashboard en infotainmentsysteem (8,25” of 9,20”) over net zoals de Hola Hola spraakassistentie. Tevens werd er de nodige aandacht besteedt aan een betere/kwalitatieve afwerking en materiaalkeuze. De koffer slikt 510 liter bagage.

Momenteel nog geen plug-in hybride techniek te bespeuren bij de vernieuwde Seat Ateca. Er is keuze tussen de 1.0-liter TSI driecilinder (110 pk), 1.5-liter viercilinder (150 pk) en 2.0-liter TSI viercilinder (190 pk) aan benzinezijde, bij de diesels is de 1.6-liter TDI vervangen door de 2.0-liter TDI viercilinder (115 pk en 150 pk). Een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving is standaard, de topversies kan je krijgen met 4Drive vierwielaandrijving en/of de DSG automaat.

Met een reeks nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) profileert Seat de Ateca als “een van de veiligste en meest geavanceerde op de markt”, dit dankzij ondermeer Pre-crash Assist, Predictive Adaptive Cruise Control, Travel Assist, Emergency Assist, Side Assist en Exit Assist.

De Ateca is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona maar wordt geproduceerd in Kvasiny (Tsjechië), in het najaar van 2020 staat hij in vernieuwde vorm bij de lokale Seat verdeler!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...