Officieel: Skoda Epiq EV crossover BEV (2024)Spoedig zal Skoda een compacte en zuiver elektrische crossover lanceren die de naam Epiq draagt. Tevens mikken ze op 400 km rijbereik en een vanafprijs onder de 25.000 euro.

Met de Enyaq modellen heeft Skoda alreeds een interessante EV in de aanbieding. Een sportwagen of GT vlaggenschip zal er niet snel bijkomen, wel maken de Tsjechen werk van een compacte EV crossover. Niet toevallig mooi in analogie met de Volkswagen ID2 en het CUPRA Raval equivalent.

De kleine en zuiver elektrische Skoda Epiq crossover verwachten we ergens halverwege 2025. Intussen benadrukken ze graag hun hoopgevende ontwikkelingsdoelstellingen zoals een rijbereik van 400 km én een prijskaartje van minder dan 25.000 euro. Of dat één en dezelfde Epiq uitvoering zal zijn moet de toekomst uitwijzen, vermoedelijk is dat niet het geval.

Omdat beeld zoveel meer zegt dan louter (ambitieuze) woorden toont Skoda ons alvast een digitaal studiemodel van de Epiq. Ondanks de sobere Moon White tint oogt het geheel best stoer, karaktervol en functioneel. Het productiemodel zal iets minder futuristisch/minimalistisch ogen maar de Modern Solid designtaal zal ook gebruikt worden voor andere (EV) modellen die Skoda op de planning heeft staan.

Met 4,1 meter in de lengte moet de Epiq voldoende compact zijn om zorgeloos door de stad te flaneren. De verhoogde crossover koetswerkvorm resulteert in een gemakkelijkere instap en goede zichtbaarheid rondom. In de koffer moet er plaats zijn voor 490 liter bagage wat gezien het formaat best (zéér) knap is. Simply clever!

De productie werd toegewezen aan de fabriek van Pamplona (Spanje). Al zal het dus nog wel even duren (begin 2026?) alvorens de Epiq opduikt bij de Belgische Skoda verdeler om de hoek.