Officieel: Skoda Octavia RS 2.0 TSI + Octavia RS 2.0 TDI (2020)

Officieel: Skoda Octavia RS 2.0 TSI + Octavia RS 2.0 TDI (2020)Behalve een Octavia RS iV plug-in hybride is de Skoda Octavia RS topversie nu ook met een benzine (245 pk) of dieselmotor (200 pk) verkrijgbaar.

Eerder onthulde Skoda al de Octavia RS iV plug-in hybride, avontuurlijke Octavia Scout en Octavia G-Tec (CNG) van de nieuwste generatie Octavia, nu komen de Tsjechen (wederom) met een klassieke Octavia RS met benzine- en dieselmotor. Ook zij doen het met een aangepaste grille, subtiele spoiler, rode remklauwen, 18” of 19” lichtmetalen velgen, donkere ramen en diverse sportieve accenten binnenin. De digitale tellers – Virtual Cockpit aldus Skoda – komen met extra RS weergavemogelijkheden.

De Octavia RS TSI benzineversie rekent op een 2.0-liter viercilinder met 245 pk, de 2.0-liter TDI doet het met 200 pk en is als enige met vierwielaandrijving beschikbaar. Alle Octavia RS’en hebben een automatische transmissie. Het sportonderstel (-15mm) en Dynamic Chassis Control moeten zorgen voor een dynamisch rijgedrag in de Sport modus.

Afgezien van de sportieve looks en krachtige aandrijf blijft de Skoda Octavia RS behoorlijk praktisch/functioneel en krijgt daarbij de nodige veiligheid/rijhulpmiddelen (ondermeer adaptieve cruise control, Collision Avoidance Assist, Turn Assist met Exit Warning en Local Traffic Warning) mee. Skoda biedt zowel een Octavia RS berline als Octavia Combi RS aan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...