Gelekt: Renault Megane RS (2017)

Gelekt: Renault Megane RS (2017)Details omtrent de nieuwe Mégane RS waren reeds vrijgegeven door Renault, nu hebben we ook beeldmateriaal van de snelle Fransman.

De gerenommeerde Renault Sport afdeling was in een recent verleden verantwoordelijk voor diverse topversies van de Clio en Mégane, de nieuwste versie van de Mégane RS komt nu wel iets te vroeg boven water. Renault had dit ongetwijfeld anders gezien met het aankomende Autosalon van Frankfurt, traditiegetrouw volgt de onthulling nu wat sneller.

De nieuweling komt er – in tegenstelling tot zijn voorganger – deze keer enkel als praktische vijfdeurs en steeds (?) voorzien van 4Control vierwielsturing, qua transmissie kan je kiezen tussen de EDC (automaat met dubbele koppeling) of een manuele bak. Wie écht wil knallen schitteren op het circuit opteert uiteraard voor het straffere Cup chassis.

Onder de bitse velgen, centrale uitlaatmond en een behoorlijk agressieve vormgeving – met duidelijke verwijzingen naar het RS 16 Concept – ligt de 1.8-liter turbobenzine viercilinder benzinemotor die intussen ook al te verkrijgen is bij de Espace en Alpine A110. Vermoedelijk goed voor 300 pk om zo de concurrentie – lees: Focus RS – niet uit het oog te verliezen.

Lees hier onze rijtest met de Renault Mégane GT TCe205 EDC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...