Officieel: Toyota Land Cruiser (2017)

Officieel: Toyota Land Cruiser (2017)Toyota steekt haar Land Cruiser, hét Japanse werkpaard, in het nieuw.

Met zijn onverwoestbare ingesteldheid heeft de Toyota Land Cruiser overal ter wereld zijn kunnen reeds aangetoond, om dat de komende jaren nog steeds te doen wordt er nu een update voorzien. Op visueel vlak krijgt de Land Cruiser nieuwe lichtblokken mee die kleiner werden, de grille en voorbumper groeien dan weer wél in afmetingen (inclusief aanzien). Dankzij het vernieuwde design stijgt de doorwaaddiepte, niet onbelangrijk in de avontuurlijke afzetgebieden waar deze Toyota optimaal tot zijn recht komt.

Binnenin werd het volledige dashboard aangepakt en krijg je onder meer een digitaal (4.2″) instrumentenpaneel tussen de tellers en een modern (8″) infotainmentsysteem centraal. Dat is voortaan lager gepositioneerd om een betere afleesbaarheid te bekomen. De gekozen materialen zijn nog steeds 100% robuust al is er keuze uit meerdere uitvoeringen (zwart, beide, hout, lederen, Brown Red, …). Achterin kan je opteren voor vijf of zeven zitplaatsen.

Toyota lepelt de nieuwe 2.8-liter D-4D viercilinder turbodiesel in de Land Cruiser met 177 pk en 420 Nm, voorzien van een manuele versnellingsbak of automaat. Beiden met zes versnellingen. Deze kolos zit op 12 seconden aan 100 km/u terwijl je aan 175 km/u de maximale snelheid bereikt hebt, iets interessanter is waarschijnlijkheid het sleepvermogen van 3.500 kg.

De vernieuwde Toyota Land Cruiser staat tegen het einde van het jaar in de showroom met onder meer het Safety Sense veiligheidssysteem en specifieke hulpmiddelen om je avontuur heelhuids te overleven!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...