Officieel: BMW i3 facelift + i3 S (2018)

Officieel: BMW i3 facelift + i3 S (2018)BMW frist zijn elektrische i3 op en introduceert tezelfdertijd de sportievere i3S!

Het is alsof BMW ons op de wenken bedient. Reden we recent nog met de optisch ongewijzigde versie met extra rijbereik, dan brengen de Duitsers een gefacelift exemplaar mee naar de stand in Frankfurt. Nieuwe bumpers, kleuren en velgen maar ook een sportiever S-model dat wil verleiden met extra grip en tractie dankzij 2 cm bredere banden en 4 cm extra spoorbreedte. Tevens belooft BMW een scherper en sneller stuur voor extra rijsensaties. Je herkent de ‘S’ onder andere aan zijn geaccentueerde wielkasten en zijn koetswerk dat standaard 10 mm dichter bij het asfalt ligt.

Andere nieuwigheden zijn een vernieuwd infotainmentsysteem (tegels!), extra rijhulpsystemen en standaard LED-verlichting rondom. Met een theoretisch rijbereik van 300 km blijft de vernieuwde i3 op motorisch vlak gelijk aan het oude model. En ook de Range Extender (REX) optie blijft op de optielijst staan. Prijzen voor de vernieuwde i3 worden in een later stadium gecommuniceerd, de commercialisatie begint nog net voor de jaarwisseling.

Lees hier onze rijtest met de BMW i3 (94 Ah)!
Lees hier onze rijtest met de BMW i3 REX (94 Ah)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...