Belgische prijs BMW M5 Berline (2017): vanaf €119.500

Officieel: BMW M5 Berline xDrive (2017)In ruil voor net geen 120.000 euro schenkt de BMW M5 Berline je een grote brok rijplezier in een hoogtechnologische verpakking!

Na de (langverwachte) onthulling en presentatie op het Autosalon van Frankfurt komt BMW nu naar buiten met Belgische prijzen, de volgende stap in het aankoopproces is naar de dealer gaan (vanaf september) en dan nog een beetje wachten (tot voorjaar 2018) voor de eerste leveringen. Maar dat geeft je wel wat ruimte om de financiële inspanning goed te berekenen.

BMW België vraagt minimaal 119.500 euro (inclusief btw) voor de nieuwe M5, de gelimiteerde M5 First Edition komt daardoor neer op 139.450 euro. Traditiegetrouw rekenen de Duitse premiummerken nog vlot door voor leuke opties, must have gadgets en doorgedreven personalisatie. Maar je krijgt er dan ook wel wat voor terug naast de potente 4.0-liter V8 in het vooronder.

Die levert een gezonde 600 pk / 750 Nm die voor het eerst naar de vier wielen vloeien, al zorgt een aangepaste versie van de xDrive vierwielaandrijving voor een dynamisch weggedrag aldus BMW. Met zo’n hoeveelheid vermogen lijkt een dergelijk systeem geen overdreven luxe, met een zuiver achterwielaangedreven modus hebben de speelvogels/helden ook hun pleziertje.

Dankzij launch control en diverse instelbare parameters kan je jezelf in 3,4 seconden naar 100 km/u katapulteren, voor wie de topsnelheid van 250 km/u niet volstaat kan dat – tegen betaling – laten opkrikken tot 305 km/u!

Dé gedoodverfde concurrent speelkameraad van de nieuwe BMW M5 Berline is uiteraard de Mercedes-AMG E63 4Matic+ die minimaal 117.854 euro kost.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...