Video: BMW M5 “30 Jahre M5” drift er op los

Video: BMW M5 "30 Jahre M5" drift er op losOm de jarige BMW M5 “30 Jahre M5” special edition even in de spotlights te zetten brengen de Duitsers ons nog even een gelikt promofilmpje.

Behalve het knappe matgrijze koetswerkkleur, de leuke badges en unieke 20″ velgen schuilt er heel wat geweld onder de kap. Maar liefst 600 pk en 700 Nm weet de 4.4-liter grote V8 te genereren, toch 40 pk en 20 Nm meer dan jouw buurman met zijn reguliere BMW M5 Sedan. Slechts 300 exemplaren van dit feestvarken zullen geproduceerd worden, allen gelimiteerd tot 250 km/u. Al kan je daar wel een mouw – 305 km/u – aan laten passen als je wat bijbetaalt…

Tijdens een korte geschiedenisles starten we met een knalrode BMW M5 uit de eighties en slaan we 3 generaties over om per direct bij deze M5 “30 Jahre M5” F10 te komen. De volgende generatie is maar voorzien voor binnen enkele jaren, maar toch zouden er enkele serieuze wijzigingen – lees: vierwielaandrijving – op de planning staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...