Preview: productieplan Mercedes in 2019

Preview: productieplan Mercedes in 2019Mercedes voerde de voorbije jaren een stevige expansie doorheen het volledige gamma, ook in 2019 zullen de premium Duitsers uit Stuttgart niet stilzitten!

Ietwat verscholen in de (saaie) financiële resultaten van de voorbije maanden schenkt Mercedes een duidelijk beeld van wat we het komende kalenderjaar mogen verwachten. Daardoor is het overduidelijk dat Das Haus het stevige productieprogramma van de voorbije jaren gewoon verderzet met als doel om #1 te blijven in de premiumwereld (lees: voor BMW én Audi).

De nieuwe GLE, AMG 4-deurs coupé, GLC F-Cell (waterstof), B-Klasse en A-Klasse Berline zijn alreeds gepresenteerd, volgend jaar gaat deze nieuwigheden in de verkoop. Nieuw is wel de vernieuwde V-Klasse, CLA Coupé en GLC / GLC Coupé facelift die we vermoedelijk te zien krijgen op het Autosalon van Genève in maart 2019. Later in 2019 volgt dan de zuiver elektrische (en veelbelovende?) EQC en vernieuwde GLS SUV.

Tegen eind 2019 mogen we ook een nieuwe generatie CLA Shooting Brake verwachten, we zijn benieuwd hoe Mercedes die uit het vaarwater van de A-Klasse Berline zal proberen te houden. Ook een extra “compact car” staat nog op de planning, dat moet dan de GLB crossover zijn die zich onder de GLC zal nestelen. Een update van het Smart gamma is ook voorzien, vermoedelijk de allerlaatste alvorens het gamma van minuscule stadswagens volledig zal overschakelen op een zuiver elektrische aandrijflijn.

Omtrent de komst van een GLA Coupé is hier nergens informatie te bespeuren, nu München de X2 (lifestyle compact SUV met coupélijn) in het gamma heeft zal Stuttgart misschien sneller actie ondernemen!

Preview: productieplan Mercedes in 2019

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...