Productie Polestar 1 van start!

Productie Polestar 1 van start!De eerste exemplaren van de Polestar One lopen van de band in Zweden, de serieproductie in China zal niet lang meer op zich laten wachten!

Na de grondige make-over van het reguliere gamma (met ondermeer de nieuwe XC90, S90, XC60, V60 en XC40) kondigde de Zweedse (premium?)constructeur aan dat ze grote plannen had met het sportieve Polestar submerk. Wat tot voor kort een potente versie van de S60 en V60 inhield evolueerde de laatste jaren naar een vlottere Polestar Engineered afstelling van je V90 Cross Country, S60 en XC60, nu komen ze (relatief gezien) onafhankelijk naar buiten met sportieve én elektrische wagens. Het eerste wapenfeit wordt de Polestar 1 die een 600 pk sterke hybridesetup (benzine + benzine) meekrijgt, daarna volgt er (waarschijnlijk snel) een Polestar 2 (compacte crossover/berline) en Polestar 3 (SUV).

Het gloednieuwe (en hoogtechnologische) Polestar Production Centre wordt momenteel opgetrokken in Chengdu (China), intussen rollen de eerste 34 stuks van de Polestar 1 van de band in Gothenburg (Zweden) met het oog op de noodzakelijke crashtests en de finale ontwikkeling op de openbare weg of in extreme weersomstandigheden. Wat nu de nodige fysieke/menselijke arbeid vraagt moet op termijn efficiënt geautomatiseerd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...