Polestar 2 mikt voluit op de Tesla Model 3!

Polestar 2 mikt voluit op de Tesla Model 3!De Polestar 2 moet een (relatief) betaalbare zuiver elektrische berline zijn met een functioneel rijbereik, net zoals de Tesla Model 3.

Bij de hergeboorte van Polestar als Volvo’s sportieve gamma van (deels) elektrische modellen werd er direct gesproken over de Polestar 1, een strakke coupé met P1800 invloeden. Die moet in 2019 ten tonele verschijnen maar de Zweden kijken alvast vooruit naar de Polestar 2 die zijn pijlen richt op de bijzonder populaire Tesla Model 3.

In tegenstelling tot Polestar nummer 1 zal 2 een volledig elektrische wagen zijn met een vermoedelijk rijbereik van meer dan 400 km. De compacte berline zal minimaal 40.000 euro kosten en dat ligt ook mooi in de lijn met wat Tesla (waarschijnlijk) voor de Model 3 zal vragen. De “Tesla killer” woorden wil Volvo niet aanhalen, eerder “intens concurreren” wat de consument hoe dan ook ten goede zal komen.

De productie van de Polestar 2 zal eveneens in China (Chengdu) plaatsvinden tegen 2020 terwijl de onthulling een jaar eerder zou moeten plaatsvinden. Na de Polestar 1 en Polestar 2 volgt … de Polestar 3, een zuiver elektrische crossover.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...