Volvo koopt Polestar op

Volvo-eigenaar-Polestar-performanceVanaf heden heeft de Zweedse autoconstructeur ook een eigen performance afdeling.

Het veilige Volvo associeer je waarschijnlijk minder snel met snelle sportwagens, verder dan een blitse R-Design versie van jouw V40, V70 of XC60 kwam het waarschijnlijk niet. Gelukkig was er daar Polestar nog, eveneens een Zweeds bedrijf dat zich bezighoudt met de racerij .. met Volvo’s! Af en toe kwam het tot een samenwerking maar slechts in beperkte productie, Volvo ziet het nu groter en koopt de tuner nu volledig op. Het gelijknamige raceteam blijft wel eigendom van Christian Dahl, tot voor kort eigenaar van Polestar.

Alle werknemers komen binnenkort in loondienst van Volvo, de kans dat we binnenkort meer high performance modellen in de Zweedse catalogus zullen zien staan is dus imminent! Daarmee volgen ze de premium Duitsers die ook tuners sportieve veredelaars zoals AMG, Brabus, M Motorsport en quattro inlijfden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...