Autosalon van Geneve 2019: overzicht en premieres

Autosalon van Geneve 2019: overzicht en premieresBegin maart is het opnieuw tijd voor het Autosalon van Genève, nog steeds dé plaats om interessante wereldpremières en belangrijke nieuwigheden te ontdekken.

Afgezien van het succes van ons eigenste Autosalon van Brussel bemerken we steeds minder interesse voor grote autobeurzen, merken spenderen hun (marketing)budget liever aan eigen evenementen waarbij ze de primetime aandacht niet moeten delen met andere nieuwigheden. Zeker nu er stevig geïnvesteerd moet worden in milieuvriendelijke aandrijflijnen (lees: elektrische wagens) wordt de (dure) aanwezigheid op dergelijke events sterk afgewogen. Zo zullen Ford, Hyundai, Volvo, Jaguar-Land Rover en Opel dit jaar niet aanwezig zijn.

Het Autosalon van Genève – ook wel GIMS of Geneva International Motor Show – kan gelukkig terugvallen op een unieke setting, centrale (onafhankelijke) ligging, goede timing en een roemrijk verleden. Tezamen met het Autosalon van Frankfurt (oneven jaren) en Autosalon van Parijs (even jaren) nog steeds dé Europese hoogmis op vlak van auto’s, wereldwijd kan Genève ook perfect concurreren met Detroit, Los Angeles en Beijing.

Tussen donderdag 7 en zondag 17 maart 2019 is het grote publiek welkom op het 89ste Autosalon van Genève in de Palexpo te Zwitserland. Elke dag open van 9u en 20u waarbij volwassene ongeveer 13 euro betalen, kinderen slechts 8 euro. Tickets kan je aankopen via de website. Je kan met de auto, bus of trein richting de Palexpo maar vliegen is net iets gemakkelijker gezien de luchthaven (GVA) er vlak naast ligt. EasyJet vliegt rechtstreeks op Genève vanuit Brussel Airport.

Deze editie heeft naar goede gewoonte een resem grote premières, futuristische concepten en blitse sportwagens in petto, ook moet de SUV voorliefde en doorgedreven elektrificatie hier vrij duidelijk worden met tastbare producten. Onderstaande lijst is niet finaal noch sluitend en zal aangevuld worden waar nodig!

Autosalon van Genève 2019 – premières:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...